UMPRUM

Gårdsbutik på nätet

HÖNS OCH ÄGG

Jag säljer avelsägg och i mån av tillgång även matägg, kycklingar och hönor av nedanstående raser. Kontakta mig om du vill beställa eller veta vad som finns tillgängligt. Jag skickar gärna ägg med posten, har stor erfarenhet av att packa ägg och många nöjda kunder.

MARAN

Maran är en fransk ras som värper vackert chokladbruna ägg. De är i Frankrike speciellt uppskattade för sitt goda kött, vill man ha en lugn trevlig ras som ger både ägg och kött är de ett bra alternativ. Jag har främst färgen svartkoppar, det vill säga de är svarta med en vackert kopparfärgad krans runt halsen, de sägs värpa de mörkaste äggen.

CREAM LEGBAR

Cream Legbar eller CL som de kallas är en lätt och rörlig hönsras, de är framavlade i England. De värper vackert turkos/ljusblå ägg (vissa linjers äggfärg är lite åt det mintgröna till). CL är könsvisande vid kläck vilket är bra för dig som av olika anledningar inte vill ha en tupp. Du kan alltså köpa små kycklingar och vara säker på att slippa göra dig av med tupparna. Hönorna har en söt liten hätta på huvudet och är mycket charmiga och nyfikna, dock något flaxiga, speciellt som unga.

ISBAR BLÅ - SILVERUDDS BLÅ

Isbar blå eller Silverudds Blå som Kulturhönsföreningen nu har döpt om dem till efter den svenske Martin Silverudd som avlade fram rasen. De värper vackert gröna ägg från grågröna till olivgröna. Jag har svarta, blå (är grå men på hönsspråk heter det blå) och spättade (vita med fläckar). Kläcker man ägg från gruppen kan man få alla tre färgerna. De har ett trevligt sätt, är inte lika coola som maranerna men inte lika rörliga som CL, dock gillar mina att sitta högt upp, har du ett träd i hönsgården är detta tjejerna som sitter högst upp.

WYANDOTTE

Wyandotte är en för mig ny ras som jag skaffat för att jag tycker att de är vansinnigt vackra. Det är en större ras som lämpar sig för dig som vill ha en kombination av ägg och kött. Värper beigefärgade ägg, har man tur går de åt det rosa hållet. I nuläget har jag både färgen silversvartrandad och guldsvartrandad.

carinacarrol@umprum.se | 073-3631231

Copyright @ All Rights Reserved